Vrijstaand woonhuis in Haarlem

 

Ontwerp en uitvoering van een vrijstaand woonhuis in Haarlem. In een strook aan de zuidzijde van Haarlem langs het Spaarne (de Zuid Schalkwijkerweg) is deze vrijstaande woning met bijbehorende schuur gesitueerd. Ook al ligt de locatie dicht bij de stedelijke omgeving van Haarlem en Heemstede is de directe omgeving landelijk, waterrijk en heeft een recreatieve bestemming met een mix van oorspronkelijke boerderijen en hier en daar nieuwbouw. AMdB is verantwoordelijk voor concept, ontwerp, bouwmanagement en directievoering.

Binnen sterk beperkende randvoorwaarden van het bestemmingsplan is een moderne woning met bijbehorende garage ontworpen die wat betreft hoofdvorm en materiaalgebruik past in het lokale, historische beeld gecombineerd met karakteristieke vormbepalende elementen en aandacht voor detail.

Concept- en planning voor dit project zijn gestart in najaar 2009. De realisatie is begonnen in oktober 2010, verwachte oplevering is gepland voor najaar 2011. Aannemer van dit project is Van Berkel Aannemers uit Leimuiden.

 

 

 

Laat een reactie achter