Vrijstaand woonhuis Aalsmeer

Aalsmeer

 

Ontwerp en uitvoering van een vrijstaand woonhuis in Aalsmeer. Dit ruime woonhuis heeft een aantal kenmerken die het tot een prettige leefomgeving maken. Op de begane grond zijn voorkamer, woonkamer en keuken via grote openingen subtiel van elkaar gescheiden om het gevoel van op zichzelf staande functies te verenigen met het gevoel van een grote open ruimte. Ook de trap naar de verdieping is zodanig gericht dat ook de bovenverdieping open verbonden is met de begane grond.

Specifieke interieurdetails maken dit een bijzondere en aangename woning. Een ruim vier meter hoge handgebouwde (boeken)kast met achterlangslopende trap vormt de verbinding tussen de verdieping en de zolderkamer. De ruimtes op de verdieping zijn zo ingericht dat binnen mooie doorkijkjes op het water (Westeinder Plassen en Ringvaart) ontstaan. Een laag, compact botenhuis biedt een prima stalling voor een boot, zonder het ruime zicht over de achterliggende seringen-akkers te belemmeren. De platte daken op de keuken en tuinschuur zijn voorzien van een vegetatiebedekking.

Concept- en planning voor dit project zijn gestart in 2006. De bouw is gestart in 2007 en in het voorjaar van 2008 is het huis opgeleverd. Het is gebouwd door Van Berkel Aannemers uit Leimuiden.

Een impressie van concept, uitvoering en interieurontwerp: